Sultandağı Ziraat Odası

Tarihçe

Özellikle Mahalle ve köylerde geçimini tarımla sağlayan insanlarımızın örgütlenmesinde en önemli mesleki kuruluş ve sivil toplum örgütü Ziraat Odalarıdır. Sultandağı Ziraat Odası 2005 yılında kurulmuş olup günümüze kadar faaliyetlerine devam etmektedir. Şu anda gerek üye gerekse temsilcilikler vasıtasıyla Sultandağı’ndaki tüm mahalle ve köylerimizde temsil edilmektedir. 4.000 civarında üyesi ile ilçemizin en güçlü üye yapısına sahip sivil toplum örgütlerinden biridir. Odamız 6964 sayılı kanunla kurulmuş olup, çiftçilerimizin mesleki hizmetlerini görmek, tarım sektörünün gelişmesine çalışmak, devletin tarımsal plan ve programının gerçekleşmesine yardımcı olmak, çiftçinin genel ihtiyaç ve mesleki faaliyetlerinde kolaylık, birbirlerine ve devletle ilişkilerinde dürüstlük ve güveni hakim kılmak amacıyla kurulmuş tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde sivil yönetime sahip kuruluştur.

Çiftçilerin devlet ile ilişki ve işbirliğini sağlayan Ziraat Odalarının en önemli görevlerinden biride çiftçilerimizin haklarını, menfaatlerini korumak ve kollamaktır.

Sultandağı ziraat odası olarak kısa bir sürede çiftçilerimizin verdiği desteklerle , şu an hizmet verdiği 800 m2 kapalı alana sahip  kendi binasına  2010 yılında geçmiştir .

Aynı zamanda ziraat odası olarak tarımsal danışmalık hizmeti verilerek daha profesyonel üretim hedeflenmektedir, odamızın selektör tohum ayırma makinesi üreticilerimize hizmet vermekte zirai ilaç , tohum , gübre satışları da yapılmaktadır.